От къде произхожда десерта Меренг?

Меренгът е въздушен и деликатен десерт, който ни изкушава със своята невероятна текстура и сладък вкус. Но откъде точно произхожда тази вълнуващ сладкиш?


История на Меренга:
Меренгът има богата история, която се проследява в различни кулинарни традиции по света. Неговите корени се произхождат от средновековна Европа, където той е бил популярен сред френските и италианските сладкари. Вярва се, че името "Меренг" произлиза от френската дума "меренг", която означава "заливка" или "безценно".


Съставки и приготвяне:

Меренгът се приготвя от смес от белтъци и захар, които се разбиват докато се получи плътна и пухкава текстура. Този процес позволява на въздуха да се заключи в структурата на десерта, създавайки неговата характерна лекота и крехкост. След приготвянето, меренгът се изпича на ниска температура, за да запази своята форма и да придобие лек златист оттенък.


Популярност по света:

Днес, меренгът е известен и обичан десерт по целия свят. Той се използва както за украса на торти и сладкиши, така и като самостоятелен десерт, предлагайки невероятно изживяване за вкуса на всеки, който се осмели да го опита.